Τοποθεσία

Παροικία, η πρωτεύουσα της Πάρου

Φημισμένη για την εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η Παροικία είναι η μεγαλύτερη περιοχή  της Πάρου, το κυρίως λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού. Η Παροικία είναι ένας τυπικός Κυκλαδίτικος οικισμός, με μικρά άσπρα σπιτάκια, παλιές εκκλησίες με μπλε τρούλους και πετρόκτιστα δρομάκια, που δημιουργούν τη Χώρα. Η Παροικία προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή με πολλά μπαράκια, αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον και κατά τη διάρκεια της μέρας με πολλά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, στην περιοχή του λιμανιού.

Ένα πραγματικά Κυκλαδίτικο διαμάντι θα έλεγε κανείς πως είναι η Νάουσα. Με παραδοσιακή, αυθεντική αρχιτεκτονική, ετησίως γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες ταξιδιώτες. Η Νάουσα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, ουζερί, μπαρ και μαγαζιά και η αμφιθεατρική μορφή της είναι στόχος για κάθε φωτογραφικό φακό.

Η Πάρος, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις που αναζητά κανείς στις διακοπές του. Πιο συγκεκριμένα, στην Παροικία και τη Νάουσα θα βρείτε ΑΤΜ, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, κέντρο υγείας, φαρμακεία και πρατήρια βενζίνης. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες βρίσκονται στην Παροικία και στην Αλυκή απέχοντας από το Fragoulis Village με το αυτοκίνητο περίπου 15 λεπτά, ενώ η στάση ΚΤΕΛ από το Fragoulis Village είναι μόλις στα 50 μέτρα.

Δρομολόγια

Common areas

Αεροδρόμιο

Ο κρατικός αερολιμένας Πάρου βρίσκεται στην περιοχή Βουτάκος Αγκαιριάς της Πάρου. Οι αεροπορικές πτήσεις προς την Πάρο πραγματοποιούνται από διάφορα σημεία της Ελλάδας με απευθείας ωστόσο πτήσεις, περίπου 45’, μόνο από το αεροδρόμιο Ελευθερίου Βενιζέλου της Αθήνας.

Κωδικός: PAS

Χρήσιμα τηλέφωνα

Common areas

Επικοινωνία

Fragoulis Village

Παροικιά, Παράσπορος Πάρος 84 400

Τηλ: 2284023491

Email: fragoulisvillage@gmail.com